Ben en zijn draak doet mee aan de wedstrijd BOEKGOUD

Vanaf woensdag 9 februari 12 uur kan je direct stemmen via deze link:
https://www.boekgoud.nl/stemmen/12017

Daphne Spijkstra (1979) groeide op in Naarden. Als klein meisje wilde ze al schrijfster worden. Ze schreef verhaaltjes en gebruikte graag haar fantasie. Eigenlijk doet ze dat nog steeds, want in haar verhalen mengt ze verbeelding, realiteit en een vleugje psychologie. Terwijl ze schrijft, ziet ze de verhalen als een film in haar hoofd. 
Ze heeft journalistiek gestudeerd en is nieuwsgierig naar de passie en achtergrond van mensen. Daarnaast is ze dol op kinderen én taal. Met deze combinatie schrijft ze graag kinderverhalen, maar kan ze haar nieuwsgierigheid en creatieve ei ook kwijt in interviews, columns en gedichten.
Daphne heeft twee dochters en twee stiefdochters. Ze is getrouwd, woont nu in Almere en heeft ook twee katten. Ze is corrector bij NCOI en daarnaast ook docent creatief schrijven.
Ben en zijn draak is haar eerste boek en ze is van plan om nog meer boeken te gaan schrijven.

“De inspiratie voor Ben en zijn draak begon toen ik met zwangerschapsverlof ging van mijn oudste dochter. Ik zat in de auto en kreeg het beeld van een jongetje dat in een draak veranderde als hij boos werd. Ben heeft tijdens het schrijven van het boek verschillende namen gehad: Joris, Floris, Casper en daarna pas Ben. Die naam klopt het beste.
Het boek heeft verschillende plaatsen die echt bestaan. Basisschool De Hoefslag (op de cover) heb ik gewoon bedacht, die naam kwam bij me op. Basisschool De Zonnewende is gebaseerd op de school waar mijn jongste dochter nog op zit. De hei waar de kinderen over lopen en het bos waar de boomhut staat, is de hei in Bussum waar ik vroeger met mijn ouders kwam. Het hoofdstuk ‘Een karretje op de zandweg‘ was een liedje dat ik vroeger met blokfluitles leerde. Zo zitten er allemaal dingen verwerkt van vroeger, leuk is dat!

Mijn doel van het boek is om kinderen mee te geven dat ze op zichzelf mogen vertrouwen, maar ook vriendschap, faalangst en pesten zijn ook heel belangrijk. Deze thema’s komen duidelijk naar voren in het verhaal en ik hoop dat kinderen hier kracht en steun uithalen.”