Creatief schrijven met Daphne-Doet

2 december 2020 Door Daphne Uit

Ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt met Daphne? Volg mij dan op instagram en Facebook.
Nieuwsgierig naar mijn kinderboek? Lees meer over Ben en zijn Draak (ook op Facebook).  

Cursus creatief schrijven

24 maart start de basiscursus Creatief Schrijven online! Profiteer nu van 25% korting op de introductieprijs!
Hoe maak je van woorden een verhaal of gedicht? Waar haal je je inspiratie vandaan en wat kan je met die inspiratie concreet doen? Hoe schrijf je een dialoog en hoe ontwikkel je een personage?
Heb je vooral heel veel zin in schrijven en wil je oefenen met verschillende vormen van creatief schrijven? Dan is de cursus Creatief Schrijven een mooie start.

Volg je Daphne-Doet.nl al op Facebook?

Onderdompelen in taal

In een paar maanden tijd heb ik mij ondergedompeld in taal. Ik ben nu naast eindredacteur ook docent creatief schrijven! Taal en docent in één, ik kan wel zeggen dat dit voor mij de perfecte combinatie is. 

Carrièreswitch

Van carrièreswitch naar carrièreswitch, Daphne Doet het gewoon! Ik heb het basisonderwijs vaarwel gezegd. Schooljaar 2019-2020 heb ik voor de klas gestaan als zij-instromer. Op zijn zachts gezegd was het een hele ervaring. Mijn levensrugzak heb ik aangevuld en met vertedering denk ik terug aan ‘mijn groep 4’. Conclusies getrokken, andere mogelijkheden gezocht én gevonden. Het is tijd om door te gaan.
Sinds afgelopen januari ben ik tekstcorrector / eindredacteur bij EVC Centrum Nederland in Hilversum. Ik heb daarmee Onderwijsland zeker niet vaarwel gezegd, ik ben alleen opgeschoven op de topografische kaart van basisonderwijs naar volwasseneneducatie.

Daphne-deed: ervaringen als zij-instromer

Ik kan nu zeggen ‘Daphne deed het zij-instroomtraject’. Het was niet de bedoeling. Op deze website heb ik geschreven over mijn ervaringen rond mijn carrièreswitch van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Een weg van durven, doen en doorzetten, maar ook van vallen en opstaan. Het bleek niet mijn route te zijn. Ik heb een andere weg gekozen. Een avontuur was het wel.